De training met Udai (Dag 9 en 10)

Published on zaterdag 19 februari 2011

Zo, de afgelopen dagen is er een hoop gebeurd. In de eerste plaats liet mijn laptop het afgelopen donderdagmiddag ineens afweten, waardoor het niet meer mogelijk was om logjes te plaatsen. Vandaar nu een speciale update: dag 9 en 10.

Ook de donderdag begon zoals normaal. We deden ook nu geen appèl, en de eerste ronde bleef ik voor de verandering een keertje in de bus. Mijn beurt gingen we opnieuw iets met het ov doen. De ronde in de bus duurde behoorlijk lang, zo'n 2 uur. Ik had dan ook al een behoorlijk aantal kopjes koffie achterover geslagen toen ik opgehaald werd. En ja, al die kopjes koffie moesten er even uit. Vandaar dat we, voordat we naar het station gingen, eerst eventjes een rondje gingen lopen door de hoge school van Amsterdam. Daar een toilet opgezocht, en Udai mocht mee. Dwaas dat ie was, nam hij een slokje uit de pot, foei Udai, da's niet de bedoeling! :P We hebben ook nog wat met draaideuren geoefend. Vervolgens gingen we een stukje met de trein, en met de metro weer terug. Udai zette opnieuw zijn beste beentje weer voor, zoals altijd eigenlijk.

Toen we terug kwamen bij de bus, gingen we uiteraard terug naar school om te lunchen. 's Middags was er één van het relaxte soort. We gingen eerst met de bus naar de dierenwinkel, waar we opnieuw zonder honden een wandelingetje door maakten. Omdat wij al verschillende spullen voor honden gewoon op voorraad hebben, heb ik er weinig aangeschaft.

Na de dierenwinkel was het tijd voor het Amsterdamse bos, waar de honden lekker los hebben gelopen. We gingen vroeg weer terug naar school. Daar zat het hoofd opleidingen van KNGF te wachten, om met ons de bruikleenovereenkomst over de hond te tekenen. Wat mij betreft een erg mooi moment.

Na deze plechtigheid ging ik naar mijn kamer om Udai te voeren. Daarna, toen ik mijn pc op probeerde te starten, kreeg ik geen gehoor. Uiteindelijk moest ik me er bij neerleggen dat de boel niet meer werkte, en ben ik alvast een groot gedeelte van mijn spulletjes in gaan pakken.

Omdat het de laatste avond op school was, had onze kok één van zijn specialiteiten in petto, pannenkoeken! In mijn geval was dat een pannenkoek verdeeld in twee helften, één met appel en één met spek. Heerlijk!!! Met aardbeienijs toe.

's Avonds was het tijd voor de theorie. Het onderwerp wat centraal stond was het mee naar huis gaan van de hond. Hoe pak je het aan? Hoe laat je de hond kennis maken met je familie en vrienden? Waar zet je de mand, waar zet je z'n bakken, waar laat je hem uit? In hoeverre neem je hem de eerste week al overal mee naartoe? Omdat ze voor het weekend nog winterse neerslag opgaven, spraken we ook eventjes door hoe je omgaat met pekel op de weg.

Na de theorie eventjes de hond uitlaten, en daarna lekker in bed soezen met een potje voetbal op de achtergrond. Helaas zette ik de radio net voor het hoogtepunt uit, dat heb ik altijd... Udai was de aanhankelijkheid zelf, en kwam zowaar nog eventjes met zijn poten op mijn buik staan. Helaas is dat onwenselijk gedrag, sorry meneer.

Vrijdagochtend heb ik naast de gebruikelijke dingetjes nog wat spullen ingepakt. 's Morgens was het tijd voor een rondje Amstelveen, met de markt en het winkelcentrum. We hadden zeeën van tijd, en hebben ook nog een stukje met de bus meegepakt. Op de markt heb ik op kibbeling getrakteerd, en ik had opnieuw een koopje te pakken.

Toen we terug kwamen op school, waren mijn moeder en William, die die middag mee mochten lopen met de instructie, al gearriveerd. Ook was er een kinderboekenschrijfster aanwezig, die een boek schrijft over geleidehonden, en mij het e.e.a. vroeg. We lunchten gezamenlijk. Daarna kregen we een rondleiding in het verblijf waar ook Udai 8 maanden van zijn leven geslapen heeft, de kennel. Toen we daar uit kwamen, gingen we richting Amsterdam voor een stukje stratenplan. Udai sloofde zich gigantisch uit, en had voor zijn doen eigenlijk helemaal niet zo veel haast. Hij had een heerlijk eigenwijs moment, toen hij persé naar de dierenwinkel wilde, en ik 't daar niet helemaal mee eens was.

De tweede ronde dronken we gezellig koffie in de bus, en daarna gingen we op school nog een borreltje drinken ten afscheid. Want ja, de twee weekjes interne training zaten er toch ècht op. Udai ging mee naar huis.

Daarmee is er een einde gekomen aan de logjes over mijn interne training. Ik hoop dat jullie ze als lezers met veel plezier gelezen hebben, reacties zijn natuurlijk altijd welkom! Wat de thuissituatie betreft, Udai doet het geweldig. De familie is dol op hem, hij heeft aan een half woord genoeg als het om appèl gaat, en heeft ook heerlijk rustig geslapen. Alleen het poepen en plassen ging niet helemaal vlekkeloos, gisteravond deed hij het op de stoep, en vanmorgen waren we nog net op tijd om hem de goot in te sturen. Het was vanmorgen ook een beetje aan de dunne kant, duidelijk last van zenuwen. Vanmiddag heb ik hem samen met Jonathan meegenomen naar het park, waar hij heerlijk los geweest is. Hij ging nog wel eventjes plat op zijn buik voor een andere hond, zo stoer is ons Oetje nou ook weer niet. ;) En nu ligt hij heerlijk naast me, en ga ik een eind brijen aan dit logje. Ik hoop jullie volgende week weer te informeren over de thuisinstructie!