De training met Udai (Dag 8)

Published on woensdag 16 februari 2011

Zo, wat vliegt de tijd zeg. Ik heb dag 8 van de 10 zo goed als achter de rug, en geniet nu van een welverdiend avondje vrij. We hebben er namelijk een lekker intensief dagje op zitten.

Gisteravond hadden we theorie. IN tegenstelling tot wat we dachten, ging het vooral over leerprincipes. We wisten hier al het e.e.a. van, maar toch interessant om de boel nog eens aangescherpt te krijgen. We hebben ook nog besproken hoe je het beste kan omgaan met andere honden en mensen in 't park. Uiteindelijk kwamen we terecht bij een gesprek over van die aardige mensen, die altijd heel behulpzaam zijn, en daardoor eerst vergeten te vragen of die hulp wel echt nodig is. Dat leverde wat hilarische verhaaltjes op, het blijkt dat trainers van het kngf hun rol zo goed invullen, dat verschillenden van hen al eens voor een èchte blinde zijn aangezien, bij de arm zijn gegrepen en zijn "geholpen".

Na de theorie was het tijd voor een uitlaatrondje. Daarna wat updates gezet op de hyve van Udai, en toen was het bedtijd.

Vanmorgen ging het weer zoals gewoonlijk. Wakker worden, Udai goede morgen knuffelen, douchen, aankleden, voeren, ontbijten, tanden poetsen, en ..... geen appèl. We gingen direct richting Amsterdam, voor een extra lange instructie. Het was namelijk voor de eerste keer tijd voor het openbaar vervoer. Vandaar dat Britt en ik al om kwart voor 9 aan de wandel gingen richting het amstelstation. Daar kreeg ik wat uitleg, en vervolgens pakten we de metro richting Amsterdam cs. Ik had nog weinig ervaring met de metro, maar het viel me alles mee, op die stomme ov-chipkaart poortjes na. Udai was wat dat betreft echter een getalenteerde zoeker.

Bij Amsterdam CS aangekomen moesten we ook nog een paar trappen op, dat gaat in tuig inmiddels al prima! Het was tijd voor een rondje bezienswaardigheden in Amsterdam. Naar aanleiding daarvan kan ik jullie nu dus ook vertellen dat de gordijntjes om half 10 's ochtends nog netjes gesloten zijn op de Amsterdamse wallen. :P In schril contrast daarmee kwamen we ook nog langs de oude kerk, de klok begon net te luiden. We deden ook nog een stukje warmoesstraat (volgens Britt was er geen politiebureau) ;) en ik heb ook nog op de dam gestaan. We konden het echter niet te lang maken, en we gingen rond 10 uur weer terug met de metro. In de metro pakten we nog een hilarisch momentje mee. We spraken de terugweg vanaf het station nog eventjes door, en ik vroeg Britt of we nu de trappen ook alweer op of af moesten. Britt antwoordde met een simpel 'af', waarop onze brave Udai netjes reageerde, en zijn staande positie inwisselde voor een liggende. Misschien begrijp je nu ook dat het behoorlijk vaak voorkomt dat ik Udai stil moet zetten als we het geleidewerk aan het doorspreken zijn, bij het noemen van het minste of geringste commando door Britt, zet onze enthousiaste meneer de sokken er in.

De tweede ronde mocht ik wachten in de bus, en daarna gingen we lunchen. Vervolgens gingen we de honden los laten, dat kwam Britt wat makkelijker uit. Hierover valt eigenlijk weinig bijzonders te vertellen. De eerste ronde van de middag had ik weer vrij.

Toen ik aan de beurt was, begon de volgende uitdaging. We gingen een wandeling maken over de gevreesde drukke Albert Cuyp markt. Daarvoor nog eventjes geknuffeld met het standbeeld van André Hazes. Op de markt gedroeg Udai zich prima, op een paar interessante kraampjes na. Ook moest ik wel op zijn tempo letten, maar dat is geen uitzondering. We kwamen nog langs een kraam met gegrilde kip, waar je 3 drumsticks kon halen voor e2,50, een koopje voor die kwaliteit. Ik heb ze op de terugweg heerlijk opgegeten. Udai moest het alleen met z'n brokken stellen.

Op school aangekomen, mocht ik op bezoek bij de dames van puppy pleegzorg, die me wat informatie konden geven over het pleeggezin en de puptijd van Udai. Tja en om eerlijk te zijn, wist ik veel van deze dingen al. :P

Vanavond heb ik zoals gezegd vrij. Udai is net wakker geworden van een dutje, die gaan we zo maar eventjes vermaken met een trekspelletje. Ik hoop jullie morgen weer te vermaken met een nieuw logje. De logjes worden vanaf nu overigens ook weer op de hyves van Udai en mij gezet.