De training met Udai (Dag 7)

Published on dinsdag 15 februari 2011

Ik startte vanmiddag de pc op met een slecht nieuwtje, ik heb helaas een 4,5 gehaald voor mijn tentamen wiskunde. Maar niet getreurd, er is ook heel veel goed nieuws.

Gisteravond lag ik al vroeg in bed, en vanmorgen was het om 10 voor 7 weer dag. Ik begon de dag opnieuw met een standaardritueel: douchen, voeren, ontbijten, appèl. Bij appèl hebben we het commando naast geoefend, omdat Udai daar nog wat probleempjes mee heeft. Gelukkig gaat het al weer steeds beter, zeker wanneer ik er een voertje bij pak.

Na appèl was het tijd voor de stad. De eerste ronde was ik aan de beurt. Britt had van te voren al een paar keer opgemerkt dat Udai er zeer waarschijnlijk weer behoorlijk in zou moeten komen, en dat ik hem dus flink zou moeten temperen in zijn tempo. Dit viel echter heel erg mee. Oetje liep bedaard weg, en ik heb vanmorgen de riemhulp niet zo veel nodig gehad. We zijn rustig begonnen met een stratenplan, oversteken, en uiteindelijk een trap. Het lopen ging heerlijk, en Udai deed zijn werk prima, een zak gebakken aardappeltjes op de grond liet hij voor wat ie was.

Na het wandeluurtje heb ik een uurtje lekker buiten in de zon gezeten, hoewel dat eigenlijk toch best koud was. Daarna gingen we richting school voor de lunch, die weer heerlijk was. Vervolgens gingen we opnieuw naar Amsterdam, en nu was ik de tweede ronde aan de beurt. Nu was Udai weer wat trekkerig, wat wil je met het park in de buurt. Ook vanmiddag hebben we een paar trappen gelopen, en verder wat gecompliceerde oversteekjes gedaan. We moesten een paar stukjes nog even overnieuw doen, omdat Udai een grasstrook, gecombineerd met het lonkende park en wat rondlopende hondjes, wel erg aantrekkelijk vond. Hij liet mij dan ook een paar keer bijna struikelen over een randje langs de stoep. Toen we echter terug gingen naar de bus om de andere hond op te halen, ging hij vlak voor de ingang van het park niet regelrecht het park in, maar netjes links naar de zebra. EN dat hoefde ik de knapperd niet eens te vertellen. Ik merk ook dat we elkaar al steeds beter beginnen aan te voelen.

Na de wandeling gingen we nog eventjes met de hondjes los in het park, en daarna was het weer tijd om in de bus te stappen richting school. Udai gevoerd, en nu licht hij heerlijk te soezen in z'n mandje.

Vanavond is het allereerst tijd voor het diner. Daarna hebben we weer een gezellig avondje theorie: interessant, daar horen jullie morgen meer over. We gaan het onder andere hebben over de manier hoe je in het park met andere honden om moet gaan, en over het herkennen en bestrijden van ziektes, wondjes etc.